www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 10-26-2007, 03:13 PM   #1
GhencThurk
Forum Kalfası
 
GhencThurk Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Sep 2007
Konum: ||-Gabar-||
Mesajlar: 9,873
Teşekkür Etme: 57
Thanked 136 Times in 98 Posts
Üye No: 44597
İtibar Gücü: 3340
Rep Puanı : 6831
Rep Derecesi : GhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond reputeGhencThurk has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan Kremalı ıspanaklı çorba


Taze ıspanakla, harika kremanın enfes uyumunu bu çorbada bulabilirsiniz
Uygulama Kolaylığı

Malzemeler:
1315kalori
600 gr ayıklanmış ıspanak
1 büyük soğan
1 diş sarmısak
2 çorba kaşığı tereyağı
500 ml et suyu
Tuz, karabiber
200 gr süt kreması
2 yumurta sarısı


Hazırlama Süresi 25 dakika
Pişirme Süresi 20 dakika
1 Porsiyon 1315 kalori
4 kişilik

Nasıl Hazırlanır:
1) Ispanağı irice doğrayın. Soğan ve sarmısağı küçük küpler halinde doğrayın.
2) Bir tencerede tereyağını eritin. Soğan ve sarmısağı yağda kavurun. Karışıma bir miktar su ile ıspanağı ve et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
3) 100 gr kremayı çırpıp bir kenarda bekletin. Kalan süt kremasını yumurta sarılarını ilave edip çırpın.
4) Tenceredeki karışımı ince bir süzgeçten geçirin. Çorbayı bir kez daha kaynatın ve ocaktan alın. Yumurta ve kremalı karışımı ekleyin. Bu sırada çorbanın kaynamıyor olması önemli, aksi halde yumurta sarısı katılaşır. Son olarak ayırdığınız kremayı çorbaya karıştırın. Dilerseniz üzerine ay çekirdekleri serpip hemen servis edin.
Ispanak; Donmuş mu, taze mi?
Donmuş ıspanağın en büyük avantajı, tabi ki bir hayli zahmetli olan temizleme derdinin olmaması. Bunun dışında donmuş ıspanak, toplandıktan hemen sonra dondurulduğu için çok daha fazla besin maddesi ihtiva ediyor. Taze ıspanak ışık ve sıcaktan dolayı çok çabuk vitamin kaybediyor

AFİYET OLSUN...
GhencThurk çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Avatar

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Yaş: 0
Mesaj : 0
Üye No: 0
Rep Power: Çok
GooD aNd EvıL (10-26-2007) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 10-26-2007, 03:23 PM   #2
¢яєαмιηg
Banned
 
Üyelik Tarihi: Apr 2007
Konum: | Rize-Merkez |
Mesajlar: 34
Teşekkür Etme: 156
Thanked 220 Times in 144 Posts
Üye No: 38652
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 13972
Rep Derecesi : ¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute¢яєαмιηg has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

iğrenç gozukuyo :
¢яєαмιηg çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:20 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.