![]() |
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Konum: ||-Gabar-||
Mesajlar: 9,873
Teşekkür Etme: 57 Thanked 136 Times in 98 Posts
Üye No: 44597
İtibar Gücü: 3341
Rep Puanı : 6831
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Muzlu Pandispanya
Malzemeler: Pandispanya: 1 poşet Dr.Oetker Pandispanya Un 3 yumurta 7-8 yemek kaşığı su Krema: 1 poşet Dr.Oetker Muzlu Ekspres Puding 2,5 su bardağı soğuk süt Üzeri için: 4 adet muz 40 g bitter çikolata 2 yemek kaşığı fındık kırığı Hazırlanışı: Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. 26 cm çapındaki yağlanmış kalıba dökün ve pişirin. Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika Soğutup enlemesine ikiye kesin. Her iki pattan 4’er adet bütün muz şeklinde parçalar kesin. Krema: Muzlu ekspres pudingi 2,5 su bardağı soğuk sütle çırparak hazırlayın. Muz şeklindeki pandispanyaların üzerlerine sürün. 4 adet muzu soyup her birini uzunlamasına ikiye kesin. Pandispanyaların üzerine birer adet yerleştirin. Çikolatayı benmari usulü eritip muzların üzerinde ince çizgiler halinde gezdirin. Bekletmeden fındık kırığını serpin. Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip servis yapın. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Sep 2007
Konum: ||-Gabar-||
Mesajlar: 9,873
Teşekkür Etme: 57 Thanked 136 Times in 98 Posts
Üye No: 44597
İtibar Gücü: 3341
Rep Puanı : 6831
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Arkadaslar bir afrika yemegi buldum bir siteden fakat ingilizce baya bi hosuma gitti,
Bunu sizinle paylasmak istedim,bilirsiniz ben genellikle kendi yemek tariflerimi veririm ama istisnalar a oluyor tabi...... Araclar: 2 bardak su 8 parcaya bölünmüş orta boy tavuk 2 kutu dilimlenmiş domates konservesi 2 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı karabiber 3/4 fincan küp şeklinde haşlanmış jambon 1 fincan pirinç 1 büyük boy doğranmış soğan 3 fincan dilimlenmiş lahana 1/2 tabak taze fasulye,(dondurulmuş fasulye içi bir miktar) 1/4 çay kaşığı çevresine tarçın 1/4 çay kaşığı çevresine arnavut biberi Yapilisi: Bir büyük tencereye suyu katın. Sırasıyla tavuk,domates,tuz ve biberi ilave ediniz ve karıştırınız.. kaynamaya bırakınız,kaynasın,yavaş yavaş 30 dk kaynasın. jambon,pirinç,soğan,lahana,taze fasulye,tarçın ve arnavut biberini ilave edin..tavuklar ve soğan pişene kadar 25-30 dakika kaynatın.. Afiyet olsun..... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|