![]() |
![]() |
#1 |
Banned
Teşekkür Etme: 30 Thanked 10 Times in 9 Posts
Üye No: 43224
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 510
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Dış kulakları olmadığından, uzun zaman yılanlar sağır zannedildi. Çeneleriyle kulakları arasında kemik bağlantıları olduğundan, üzerinde bulunduğu toprağın yansıttığı sarsıntıları kolayca işitirler. Çenesini yere koyan çıngıraklı bir yılan çok uzaktan gelen bir atın ayak seslerini kolayca duyabilir. Yılanların bulunabildiği arâzilerden geçen bir insan, gürültülü ayak darbeleriyle yürüdüğünde hiçbir yılana rastlamaz. Bazı yılanların göz ve burunları arasında ince zarlı iki çukur bulunur. Bunlar, sıcak kanlı hayvanların vücutlarından yayılan ısı dalgalarını (infrared) tespit ederler. Bunların sayesinde avlarını karanlıkta bile bularak takip ederler. Yılan zehiri av etini eritmeye yarayan kuvvetli bir sindirim sıvısıdır. Zehirsiz yılanlarda bile zehirli olan kuvvetli bir sindirim sıvısı vardır. Ağızlarına parmak sokulduğunda veya dişlendiğinde tükürüklerinden dolayı yanma ve şişme yapar. Dişleri sökülen zehirli yılanlarda dişler tekrar sürer. Yılanların renkleri ve boyları çeşitlidir. Zehirli yılanların başları üçgen ve kuyrukları küt olduğu söylenirse de bunlar kesin belirtiler olamaz. Her yılan zehirli kabul edilerek sakınmak gerekir.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007
Teşekkür Etme: 235 Thanked 266 Times in 182 Posts
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2446
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() yılan pek sevmediğim bir hayvandır
paylaşım için teşekürler...
![]() |
![]() |
#3 |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2007
Teşekkür Etme: 235 Thanked 266 Times in 182 Posts
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2446
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() konu yu yanlış yere açmıssın her zamanki gibi
![]() |
![]() |
#4 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 0 Thanked 9 Times in 2 Posts
Üye No: 43417
İtibar Gücü: 1352
Rep Puanı : 478
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() ıyyyyy hiç sevmem yılanları ama yinede ilginç hayvanlar bence.geçen bende geçen tv de belgeselllerini izledim...küçükken benim başıma bir olay gelmişti yılanlarlar ilgili.sizinlede paylaşayım bunu...küçükkken benim omzuma çayırda yılan çıkmıiştı ve ben onu o reflexle vurup yere atmıştım ve koşarak kaçmıştım ordan..annem yılanı görmüş tam 1,5 metre boyunda limon sarısı bir yılanmış...o günden beri çok korkarım yılandan...soğuk hayvan ...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Forum Aşığı
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2007
Teşekkür Etme: 133 Thanked 123 Times in 109 Posts
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2286
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi :
|
![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Müstakbel Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2007
Teşekkür Etme: 0 Thanked 9 Times in 2 Posts
Üye No: 43417
İtibar Gücü: 1352
Rep Puanı : 478
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() saol valla...ne kadar kötü bir anı benim için hiç unutamıyorum
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() bende hiç sevmiyomm valla arkadaşlar var ellerine falan alıyolar deli oluyomm iğrençç..:no:
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Feb 2006
Teşekkür Etme: 98 Thanked 4 Times in 2 Posts
Üye No: 9447
İtibar Gücü: 1622
Rep Puanı : 210
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() insanlar yılanları görünce doğal olarak korkak. fakat bu c anlılar korktuğumuzu anladıkları zaman saldırırlar bize. elimizden geldiği kadar korktuğumuzu belli etmemeliyiz.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 61 Thanked 46 Times in 23 Posts
Üye No: 43997
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : -1404
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() Korkunuz yersiz bence
![]() Doğadaki hiç bir canlı insanlar gibi sebebsiz yere zarar vermez yılana zarar vermezseniz dokunmaz, üstelik onlar korktuğumuzda değil zarar vereceğimiz zaman saldırır ![]() ![]() Bir hikaye anlatayım ![]() Bir gün bir oduncu ormanda nehir kenarında odun kesiyormuş. Eşi ve küçük çocukları yakınında. Bir yılan yuvasına yaklaştığında yavrularını görememiş yuvası yerinede oduncu ağaç kesiyormuş. Öfke ile oduncunun ailesinin yanına gitmiş ve annelerinin yavrularına yedireceği yoğurt kabına zehirini akıtmış. Sonra yılan döndüğünde yavrularını bulmuş, meğer oduncu onlara zarar gelmesin diye alıp kenara güvenli bir yere bırakmış. O vakit geri dönüp bu sefer zehirlediği kaba kuyruğunu sokmuş, sonra toprarağa bulayı tekrar kuyruğunu yoğurt kabına bulamış. Yoğurt çamur olunca anne de bebeklerine vermeyip dökmüş.... ![]() Bilmem anlaşıldı mı hikaye ![]() Üstelik ben de evimizin kenarında yılan görmüştüm süt vermek istedim ama kaçmıştı rahatsız edilmedikce, zarar vermedikçe ve mecbur kalmadıkça hiç bir canlı başka bir canlıya zarar vermez .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Forum Aşığı
Rep Derecesi :
|
![]() gerçekten ole şöyle bişi var yaşamımızda gerçekten mükemmel kuralar var ve bu kurala her canlı uyuyor insanlar hariç tek düzeni bozan canlı insandır
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
yılan bebek | Tilki_Andre | Korku Videoları | 1 | 09-16-2007 03:00 PM |
Aç yılan | F@sTaLaFisT@ | Eskiler (Arşiv) | 0 | 09-16-2007 02:28 PM |