www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-12-2007, 07:51 PM   #1
guzelcocuk
Banned

Teşekkür Etme: 30
Üye No: 43224
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 510
Rep Derecesi : guzelcocuk is on a distinguished roadguzelcocuk is on a distinguished roadguzelcocuk is on a distinguished roadguzelcocuk is on a distinguished roadguzelcocuk is on a distinguished roadguzelcocuk is on a distinguished road
Varsayılan yılan

Dış kulakları olmadığından, uzun zaman yılanlar sağır zannedildi. Çeneleriyle kulakları arasında kemik bağlantıları olduğundan, üzerinde bulunduğu toprağın yansıttığı sarsıntıları kolayca işitirler. Çenesini yere koyan çıngıraklı bir yılan çok uzaktan gelen bir atın ayak seslerini kolayca duyabilir. Yılanların bulunabildiği arâzilerden geçen bir insan, gürültülü ayak darbeleriyle yürüdüğünde hiçbir yılana rastlamaz. Bazı yılanların göz ve burunları arasında ince zarlı iki çukur bulunur. Bunlar, sıcak kanlı hayvanların vücutlarından yayılan ısı dalgalarını (infrared) tespit ederler. Bunların sayesinde avlarını karanlıkta bile bularak takip ederler. Yılan zehiri av etini eritmeye yarayan kuvvetli bir sindirim sıvısıdır. Zehirsiz yılanlarda bile zehirli olan kuvvetli bir sindirim sıvısı vardır. Ağızlarına parmak sokulduğunda veya dişlendiğinde tükürüklerinden dolayı yanma ve şişme yapar. Dişleri sökülen zehirli yılanlarda dişler tekrar sürer. Yılanların renkleri ve boyları çeşitlidir. Zehirli yılanların başları üçgen ve kuyrukları küt olduğu söylenirse de bunlar kesin belirtiler olamaz. Her yılan zehirli kabul edilerek sakınmak gerekir.
guzelcocuk çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-12-2007, 08:01 PM   #2
Tilki_Andre
Forum Aşığı

Tilki_Andre Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 235
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2446
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi : Tilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond repute

yılan pek sevmediğim bir hayvandır

paylaşım için teşekürler...
Old 07-13-2007, 10:35 AM   #3
Tilki_Andre
Forum Aşığı

Tilki_Andre Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 235
Üye No: 31562
İtibar Gücü: 2446
Rep Puanı : 11542
Rep Derecesi : Tilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond reputeTilki_Andre has a reputation beyond repute

konu yu yanlış yere açmıssın her zamanki gibi
Old 07-23-2007, 11:29 AM   #4
rüzgarın kızı
Müstakbel Üye

rüzgarın kızı Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 43417
İtibar Gücü: 1352
Rep Puanı : 478
Rep Derecesi : rüzgarın kızı is a glorious beacon of lightrüzgarın kızı is a glorious beacon of lightrüzgarın kızı is a glorious beacon of lightrüzgarın kızı is a glorious beacon of lightrüzgarın kızı is a glorious beacon of light

ıyyyyy hiç sevmem yılanları ama yinede ilginç hayvanlar bence.geçen bende geçen tv de belgeselllerini izledim...küçükken benim başıma bir olay gelmişti yılanlarlar ilgili.sizinlede paylaşayım bunu...küçükkken benim omzuma çayırda yılan çıkmıiştı ve ben onu o reflexle vurup yere atmıştım ve koşarak kaçmıştım ordan..annem yılanı görmüş tam 1,5 metre boyunda limon sarısı bir yılanmış...o günden beri çok korkarım yılandan...soğuk hayvan ...
rüzgarın kızı çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-24-2007, 02:18 PM   #5
вσυя∂¢αη
Forum Aşığı

вσυя∂¢αη Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 133
Üye No: 43633
İtibar Gücü: 2286
Rep Puanı : 10207
Rep Derecesi : вσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond repute

Alıntı:
İlk Gönderen rüzgarın kızı Mesajı Göster
ıyyyyy hiç sevmem yılanları ama yinede ilginç hayvanlar bence.geçen bende geçen tv de belgeselllerini izledim...küçükken benim başıma bir olay gelmişti yılanlarlar ilgili.sizinlede paylaşayım bunu...küçükkken benim omzuma çayırda yılan çıkmıiştı ve ben onu o reflexle vurup yere atmıştım ve koşarak kaçmıştım ordan..annem yılanı görmüş tam 1,5 metre boyunda limon sarısı bir yılanmış...o günden beri çok korkarım yılandan...soğuk hayvan ...
geçmişş olsunn kankam mucuz kurtulmuşun

ѕözℓüк
мυѕтαƒα кємαℓ αтαтüяк
αşк ѕєνgι
вσυя∂¢αη çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-25-2007, 01:19 PM   #6
rüzgarın kızı
Müstakbel Üye

rüzgarın kızı Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 43417
İtibar Gücü: 1352
Rep Puanı : 478
Rep Derecesi : rüzgarın kızı is a glorious beacon of lightrüzgarın kızı is a glorious beacon of lightrüzgarın kızı is a glorious beacon of lightrüzgarın kızı is a glorious beacon of lightrüzgarın kızı is a glorious beacon of light

saol valla...ne kadar kötü bir anı benim için hiç unutamıyorum ve hala ilk günkü gibi korkuyorm onlardan soğuk hayvan ...
rüzgarın kızı çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 07-26-2007, 02:19 PM   #7
вσυя∂¢αη
Forum Aşığı

Rep Derecesi : вσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond reputeвσυя∂¢αη has a reputation beyond repute

Alıntı:
İlk Gönderen rüzgarın kızı Mesajı Göster
saol valla...ne kadar kötü bir anı benim için hiç unutamıyorum ve hala ilk günkü gibi korkuyorm onlardan soğuk hayvan ...
bende hiç sevmiyomm valla arkadaşlar var ellerine falan alıyolar deli oluyomm iğrençç..:no:

ѕözℓüк
мυѕтαƒα кємαℓ αтαтüяк
αşк ѕєνgι
Old 08-08-2007, 09:39 AM   #8
superman100
ÇaKaL Üye

superman100 Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 98
Üye No: 9447
İtibar Gücü: 1622
Rep Puanı : 210
Rep Derecesi : superman100 is on a distinguished roadsuperman100 is on a distinguished roadsuperman100 is on a distinguished road

insanlar yılanları görünce doğal olarak korkak. fakat bu c anlılar korktuğumuzu anladıkları zaman saldırırlar bize. elimizden geldiği kadar korktuğumuzu belli etmemeliyiz.
superman100 çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 09-14-2007, 10:55 PM   #9
uyuzsultan
ÇaKaL Üye

uyuzsultan Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 61
Üye No: 43997
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : -1404
Rep Derecesi : uyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these partsuyuzsultan is infamous around these parts

Korkunuz yersiz bence
Doğadaki hiç bir canlı insanlar gibi sebebsiz yere zarar vermez
yılana zarar vermezseniz dokunmaz, üstelik onlar korktuğumuzda değil zarar vereceğimiz zaman saldırır Korktuğumuzda saldıran hayvanlar köpeklerdir. İnsanlar korkunca başlarında siyah halka görürmüş köpekler ve korkuyu anlarmış neyse
Bir hikaye anlatayım
Bir gün bir oduncu ormanda nehir kenarında odun kesiyormuş. Eşi ve küçük çocukları yakınında. Bir yılan yuvasına yaklaştığında yavrularını görememiş yuvası yerinede oduncu ağaç kesiyormuş. Öfke ile oduncunun ailesinin yanına gitmiş ve annelerinin yavrularına yedireceği yoğurt kabına zehirini akıtmış. Sonra yılan döndüğünde yavrularını bulmuş, meğer oduncu onlara zarar gelmesin diye alıp kenara güvenli bir yere bırakmış. O vakit geri dönüp bu sefer zehirlediği kaba kuyruğunu sokmuş, sonra toprarağa bulayı tekrar kuyruğunu yoğurt kabına bulamış. Yoğurt çamur olunca anne de bebeklerine vermeyip dökmüş....
Bilmem anlaşıldı mı hikaye
Üstelik ben de evimizin kenarında yılan görmüştüm süt vermek istedim ama kaçmıştı rahatsız edilmedikce, zarar vermedikçe ve mecbur kalmadıkça hiç bir canlı başka bir canlıya zarar vermez ....
uyuzsultan çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Old 09-14-2007, 11:04 PM   #10
вσυя∂¢αη
Forum Aşığı

gerçekten ole şöyle bişi var yaşamımızda gerçekten mükemmel kuralar var ve bu kurala her canlı uyuyor insanlar hariç tek düzeni bozan canlı insandır

ѕözℓüк
мυѕтαƒα кємαℓ αтαтüяк
αşк ѕєνgι
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı