![]() |
|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
![]() ![]() |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
![]() |
#1 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2830
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() YALANCI PATLICAN DOLMA ( 6-8 KİŞİLİK )
Malzemeler: 3 adet soğan 1 kg patlıcan 3-4 kiraz domates 1 su bardağı pirinç 1 çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı su 1 çorba kaşığı kuru nane Tuz karabiber Hazırlanışı: Saplarını kestiğiniz patlıcanların içlerini oyun. Patlıcanın içlerini bir tavaya alıp 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Tuzlu suda tüm patlıcanları 15 dakika bekletip çıkarın ve kağıt havlu ile kurulayın. Diğer taraftan pirinci yıkayıp süzün. Soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Bir tavada zeytinyağını ısıtıp soğanları kavurun. Patlıcan içleri, pirinç, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip karıştırın. 1 bardak su ilave edip arada bir karıştırarak birkaç dakika pişirin. Patlıcanları hazırladığınız iç malzemeyle doldurun. Domatesleri ortadan ikiye kesin ve patlıcanların ağız kısımlarını domatesle kapatın. Patlıcanların dip kısımlarına bıçakla küçük bir çentik atın ve tencereye yerleştirin. 1 bardak su ekleyip tuz serpin. Kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin. Ilık ya da soğuk olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 8 (0 üye ve 8 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çorbalar | GooD aNd EvıL | Yemek Tarifleri | 393 | 07-24-2009 11:06 AM |
Sebze yemekleri | F.S.Mehmet1453 | Yemek Tarifleri | 2 | 07-24-2009 10:25 AM |
çorbalar | LordTurks | Eskiler (Arşiv) | 1 | 03-06-2008 08:14 PM |
Soslar | Nǿ ŦΞДЯ™ | Yemek Tarifleri | 63 | 07-14-2007 11:31 PM |
Av yemekleri | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-22-2006 01:27 PM |