www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-15-2007, 06:30 PM   #1
Nǿ ŦΞДЯ™
Forum Kalfası
 
Nǿ ŦΞДЯ™ Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75
Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2830
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi : Nǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

Damat paçası

Etleri kaynar suda 20 dakika pişirip, ılınıncaya kadar suyun içinde bırakın. Ardından suyu süzün ve ayırın. Yufkaları iri parçalar halinde koparıp, yağlanmış fırın kabına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yufkalar altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Yufkaların üzerine 2.5 su bardağı ılık tavuk suyunu gezdirerek ıslatın. Ardından fırında 10 dakika daha pişirin. Yoğurt, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, sarmısak, yumurta sarıları ve unu karıştırın. Kalan suyu ilave ederek robotta sos kıvamına getirene kadar çırpın. Bir tencereye aktararak hızlı ateşte kaynar kaynamaz ateşi kısın. Ardından 1-2 dakika daha pişirmeye devam edin. Sirkeyi ilave edip, karıştırın. Etleri lokmalar halinde yufkaların üzerine yerleştirin. Üzerine yoğurtlu sos gezdirin. Kalan zeytinyağını pulbiber ile birlikte bir tavada ısıtıp, etlerin üzerlerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
* 1 tabak piliç göğüs (kemiksiz)

* 3 su bardağı su (kaynar)

* 3 adet yufka

* 1.5 su bardağı yoğurt

* 3 çorba kaşığı zeytinyağı

* 3 diş sarmısak

* 2 adet yumurtanın sarısı

* 3 çorba kaşığı un

* 2 çorba kaşığı sirke

* 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber

* Tuz
__________________
Eskidendi O .
Nǿ ŦΞДЯ™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 11 (0 üye ve 11 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yumurta Yemekleri styla45 Yemek Tarifleri 33 04-30-2010 02:06 AM
Sebze yemekleri F.S.Mehmet1453 Yemek Tarifleri 2 07-24-2009 10:25 AM
Et-tavuk-hindi ve balık yemekleri Nǿ ŦΞДЯ™ Yemek Tarifleri 302 02-17-2008 11:25 PM
Yumurta Yemekleri Nǿ ŦΞДЯ™ Eskiler (Arşiv) 44 07-21-2007 09:09 AM
Av yemekleri Bostandere Eskiler (Arşiv) 0 12-22-2006 01:27 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:44 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.