![]() |
![]() |
#31 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2830
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() YUMURTA
MALZEMELER 3 adet yumurta Çok az tereyağ veya margarin HAZIRLANIŞI yağı hafif ateşte eritin yumurtaları bir kaba kırın yağ eriyince yumurtaları üzerine koyun hafif ateşta pişirin
__________________
Eskidendi O .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2830
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() YUMURTALI PATATES PIZZA
MALZEMELER 4 adet patates 4 yumurta biraz salam rendelenmiş kaşar peyniri küp doğranmış bir adet domates halka doğranmış bir adet yeşil biber tuz ve karabiber HAZIRLANIŞI Patatesleri küp doğrayıp kızartın, ayrı bir yerde yumurtaların üçünü çırpıp tuz ve karabiberi ekleyin, salamları da çubuk çubuk doğrayın yumurtalara ekleyin teflon tavaya biraz yağ bırakın çıprtığınız yumurta ve salamı koyun üzerine patatesleri yayın. Üzerine diğer yumurtayı çırpıp yayın ve yumurtanın altı hafif ateşte pişene kadar bekleyin daha sonra tavayı başka bir tavaya ters çevirin. Üzerine kaşar rendesini yayın küp domates ve halka biber ile süseleyin. Büyük bir kapakla kapatın ve kaşarlar eriyinceye kadar kısık ateşte pişirin, sonra servis tabağına alın.
__________________
Eskidendi O .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2830
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() YUMURTALı PATLıCAN
MALZEMELER 4 Adet orta boy kemer patlıcan 2 yumurta 4-5 diş sarmısak tuz Sıvı yağ HAZIRLANIŞI Kemer patlıcanlan közlendikten sonra soğuk su içinde soyulur ve ince ince doğranır veya ezilir. Havanda ezilmiş sarımsakları yağ içinde biraz öldürdükten sonra içinde yumurtalar kırılır ve karıştırarak hafifçe pişirilir daha sonra ezilmiş patlıcanlar ve tuz eklenerek 2-3 dakika sürekli karıştırarak pişirilir. Sıcak sıcak servise hazır edilir.
__________________
Eskidendi O .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2830
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ZEYTIN EZMELI YUMURTA
MALZEMELER 4 adet yumurta zeytin ezmesi zeytin (tuzlu) kaşar peyniri(2 adet kesilmiş dilim) tereyağ sosis ve salam HAZIRLANIŞI İlk önce tereyağını ölçülü bir biçimde tavaya koyunuz tavada erirken arkasından kesilmiş olan kaşar peynirlerini tavaya koyun bunlar erisin ve sonra dilimlere ayrılmış olan sosis ve salamı da tavaya atın bunlar piştiğinde bi ara ocağınızı söndürün ve büyük bir kap alıp yumurtaları kırın karıştırırken çekirdekleri çıkarılmış zeytinleri içine atın daha sonra 2 tahta kaşığı kadar da zeytin ezmesi katın sonra ocaktan almış olduğunuz tavayı tekrar koyun ve tava yine ısınsınsın, ısındıktan sonra yumurtayı kaptan boşaltın ve tahtakaşıkla durmadan karıştırın karıştırmazsanız omlet gibi olur (yumurtanın dibi tutmuş diye atmaya kalkmayın çünkü diptekinin tadına bir bakın)
__________________
Eskidendi O .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2830
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ZUCCINI OMLET
MALZEMELER 1 adet büyük kabak (ince dilimlenmiş) 3 adet orta boy soyulmuş ve dilimlenmiş domates 4 dilim pastırma (küçük doğranmış) 4 yumurta (çırpılmış) 100 gr rende çedar peyniri 1/4 su bardağı bira 1/2 çay kaşığı tuz 1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz 2 çay kaşığı nişasta 6 adet kesilmiş zeytin. HAZIRLANIŞI Kabakları ve domatesleri yumşayıncaya kadar beraber pişirin. Pastırmaları da pişirin ve kabakları ekleyin. Yumurtaları, peyniri, birayı, tuzu ve maydanozu karıştırıp pastırma ve kabakların üzerine dökün. Ağzını kapatın ve 15 dakika ateşte bırakın. Nişastayı domates sosuyla, koyulaşana kadar karıştırın. Zeytinleri ilave edin. Omleti eşit parçalara bölün, sosla beraber servis yapın.
__________________
Eskidendi O .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2830
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Gereçler:istenilen kadar yağ
1 kangal sucuk 2 yumurta tuz kekik yağlanmış tava çatal sucuk yumurta Yapılışı:önce istenilen kadar yağ koyulabilir.sonra sucuklar ince ince kesilir sonra tavaya sucuk koyulurbiraz kızartılır sucuk kızarırken 2 yumurayı tavanın içine dökün sonra hemen tuz koyun ve kekik koyun sonra pişirin tavadaki sucuklu yumurtayıhavaya atıp tutun altı yanmıcak Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): fırının ateşini çok açın tavayı kaldırıp sucuklu yumurtayı atın tutun altı yanmasın
__________________
Eskidendi O .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2830
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() ıspanyol omleti
Gereçler:3 adet patates, 1 kuru soğan,2 domates taze soğan3 yumurta tuz,karabiber,1 tablet etsu pulbiber 250 gr tereyağı Yapılışı:yağı tavada eritin, patatesleri soyun ve dörde bölün böldüğünüz patatesleri tekrar uzununa ikiye bölün ve ince ince üçgen şeklinde doğrayın.doğradığınız patatesleri tavaya atın dibi tutmayacak şekilde tahta kaşıkla arada bir karıştırın.soğanı ikiye bölün ve jülyan doğrayıp ilave edin.birkere daha harmanlayın. sonra domateslerin kabuklarını soyun ve dörde bölün sulu kısımları alın ince ince kıyın ve ilave edin. Malzeme pişince taze soğanın yeşil kısımlarını doğrayın onlarıda ilave edin. patetesler iyice pişince 3 yumurtayı çırpın içine toz etsu ve baharatları ilave edin ve pişen malzemenin üzerine gezdirin. yumurtalar pişince ateşten alın ve sıcak olarak servis yapın AFİYET OLSUN Servis Önerileri: Malzeme pişerken tahta kaşıkla karıştırmayıp tavayı savurarak ve malzemenin ters dönmesini sağlanırsa patatesler erimeden ve dağılmadan daha güzel pişer Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar): sürekli karıştırılmassa yemeğin altının biraz kızarması daha lezzetli olmasını sağlar,servis yaparken altının kızarmış kısmı üste gelecek şekilde servis yapılır
__________________
Eskidendi O .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2830
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Nefis menemen
Gereçler:4 adet yumurta 3 adet sivri biber 1 adet kuru soğan 3 adet domates bir miktar kıymayağ tuz tava ocak Yapılışı:İlk önce tavaya bir miktar yağ koyulur.Yağ ısınırken içerisine bir miktar tuz koyulur.Yağ ısındıktan sonra içerisine önceden hazırladığımız ince doğranmış soğanları ilave ediyoruz.Soğanlar iyice pembeleştikten sonra bir miktar kıymayı ilave ediyoruz.Kıyma da iyice piştikten sonra sırasıyla biber ve domatesleri ilave ediyoruz.Tavadaki malzemeler iyice öldükten sonra üzerine yumurtaları kırıyoruz fakat içerisine kabuk kaçırmamaya özen göstermeliyiz. yumurta sarılarını akları pişinceye kadar kesinlikle dağıtmamalıyız zira işin püf noktası burasıdır.Akları piştikten sonra sarılarını patlatıp yalnızca üç-dört saniye ocağın üzerinde karıştırdıktan sonra ocağın üzerinden alıyoruz. Sarıları yemeğin kendi sıcaklığıyla pişecektir. Biraz daha karıştırdıktan sonra nefis menemenimiz servise hazır olacaktır. Afiyet olsun
__________________
Eskidendi O .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2830
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Yogurtlu Yumurta
Gereçler:6 yumurta 500 gr yogurt 5 diş sarımsak bir kaşık sıvı yagkarabiber kekik kırmızı pul bıber tuz Yapılışı:Önce yumurtaları iyice harşlayın. Harşlanmış yumurtaları isteğe bağlı doğrayın. Yogurdun içine sarımsakları iyice ezip ekleyin. Yarım çay kaşığı karabiber biraz kekik ve tuzu ekleyin ve iyice karıştırın sonra yumurtanın üzerine ekleyin. Yağda kızartılmış pul biberleri üzerine dökün. Afiyet olsun
__________________
Eskidendi O .
|
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Forum Kalfası
![]() Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75 Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2830
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Soğanlı Patatesli Mıhlama
Gereçler:Soğan 5 büyük boy 500 gram Sıvı yağ 6 yemek kaşığı 60 gram Tuz 2 1/3 tatlı kaşığı 14 gram Su 1 1/2 su bardağı 300 gram Patates 7 orta boy 700 gram Kara biber 1/2 tatlı kaşığı 1 gram Yumurta 6 adet 300 gram Yapılışı:Soğanı soy, yıka, 2-3 milimetre kalınlıkta, yarım daire şeklinde doğra. Yağ, soğan ve tuzu yayvan bir tencereye koy, kapağı kapat, kısık ateşte, ara sıra karıştırarak, 15 dakika kadar öldür, suyu ekle, kaynamaya bırak. Patatesleri yıka, soy, soğan gibi doğra, kaynayan karışıma ekle, karıştır, patatesler yumuşayıncaya değin 25-30 dakika kadar pişir. Kara biberi kat, karıştırıp, düzgünce yay, üzerinde yumurta sayısı kadar oyuk aç. Yumurtaları yıka, ayrı bir kaba, tek tek kırarak, tazeliğini kontrol ettikten sonra oyuklara koy, kapağı kapat. kısık ateşte, beyazları katılaşana değin, yaklaşık 5 dakika pişir.
__________________
Eskidendi O .
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yumurta Yemekleri | styla45 | Yemek Tarifleri | 33 | 04-30-2010 02:06 AM |
Sebze yemekleri | F.S.Mehmet1453 | Yemek Tarifleri | 2 | 07-24-2009 10:25 AM |
Tavuk Yemekleri | Nǿ ŦΞДЯ™ | Yemek Tarifleri | 191 | 02-15-2008 06:01 PM |
aFRiKa YeMeKLeRi [+16]ÖÖÖÖ | ¢яєαмιηg | Eskiler (Arşiv) | 1 | 08-01-2007 11:42 PM |
Av yemekleri | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-22-2006 01:27 PM |