www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

 
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 07-21-2007, 09:09 AM   #36
Nǿ ŦΞДЯ™
Forum Kalfası
 
Nǿ ŦΞДЯ™ Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Dec 2006
Konum: Napcan!??
Mesajlar: 7,221
Teşekkür Etme: 75
Thanked 78 Times in 60 Posts
Üye No: 24380
İtibar Gücü: 2831
Rep Puanı : 3451
Rep Derecesi : Nǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond reputeNǿ ŦΞДЯ™ has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

Gereçler:-- Yapılışı:1. Kabuklu yumurtanın pişirilmesi:
Kabuklu yumurtanın pişme süresi çok önemlidir. Bazıları rafadan, bazıları da kayısı veya lop yumurtayı tercih ederler.
Rafadan yumurta: Yumurta, kaynamakta olan suya, bir kaşıkla alıştırılarak bırakılır. Üzeri kapalı olarak 2-3 dk beklenir ya da 100’ e dek yavaş yavaş sayılır. Sudan çıkarılıp yumurta kabına oturtulur. Soğutmadan servis yapılır.
Kayısı yumurta: Yumurta, yukarıda açıkladığımız gibi kaynayan suya daldırılır. 5-6 dk pişirilir. Soğuk sudan geçirilip kabuğu soyulduktan sonra yenir.
Katı Pişmiş Yumurta: Yumurta, kısık ateşte 13-15 dakika pişirilir. Soğuk suda 1 dakika bekletilir. Kabuğu soyulduktan sonra gerektiği biçimde kullanılır.
Kabuksuz Pişirme:
Poşe yumurta: Poşe yumurta, en uygun şekilde benmaride pişirilir. Benmarinin alt kabına iki parmak su konur ve kaynama derecesine getirilir. İkinci kaptaki yumurtalıklar önce yağlanır ve her birinin içine yumurta kırılır. Üzeri örtülü olarak 4-5 dakika pişirilir. Pişen yumurtalar kabından çıkartılıp kullanılır.

İkinci Pişirme Yöntemi de, yumurtayı kaynayan suya atarak pişirmektir. Bu iş için genelde altı düz olan kaplar kullanılır. Kabın 2/ 3’ üne su konur, 1-2 çay kaşığı tuz atılır. Kaynamaya başladığı zaman yumurtalar teker teker bir kaba kırılarak suya bırakılır. Üstü kapalı olarak 5 dakika pişirilir. Kevgirle çıkarılıp gerektiği biçimde kullanılır.
__________________
Eskidendi O .
Nǿ ŦΞДЯ™ çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
 


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yumurta Yemekleri styla45 Yemek Tarifleri 33 04-30-2010 02:06 AM
Sebze yemekleri F.S.Mehmet1453 Yemek Tarifleri 2 07-24-2009 10:25 AM
Tavuk Yemekleri Nǿ ŦΞДЯ™ Yemek Tarifleri 191 02-15-2008 06:01 PM
aFRiKa YeMeKLeRi [+16]ÖÖÖÖ ¢яєαмιηg Eskiler (Arşiv) 1 08-01-2007 11:42 PM
Av yemekleri Bostandere Eskiler (Arşiv) 0 12-22-2006 01:27 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:34 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.