www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Kültür & Sanat > Yemek Tarifleri

Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası.

CevaplaCevapla
 
Konu Araçları Görünüm Modları
Old 02-15-2008, 04:53 PM   #1
WrAtBoY
Forum Demirbaşı
 
WrAtBoY Kullanıcısının Avatarı
 
Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70
Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2546
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi : WrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond reputeWrAtBoY has a reputation beyond repute
Cinsiyet : Erkek
Varsayılan

Bif Stroganof ( MANTARLI)
__________________________________________________ ______________________________________

Gereçler:
750 gr sığır filetosundan biftek
1 tatlı kaşığı toz hardal
1 çay kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
4 orta boy soğan 250 gr mantar – 1/ 2 limon
4 yemek kaşığı bitkisel sıvıyağ
1 bardak taze krema
Tuz-karabiber

Yapılışı:


1. Küçük bir kasede toz hardal, şeker ve tuzu biraz suyla ezerek macun haline getirin.
2. Mantarları dilimler halinde doğrayın ve üzerine limon sıkın. Soğanları da ince ince kıyın. 2 kaşık yağla birlikte çelik tencereye koyun ve kısık ateş üzerinde 20 dakika pişirin.
3. Eti, yarım cm kalınlığında ve parmak uzunluğunda, şerit biçiminde kesin. Teflon tavaya 1 kaşık yağ koyup ısıtın. Önce etlerin yarısını sonra da bir kaşık yağ ekleyerek kalanını üçer dakika arayla arasıra tahta kaşıkla karıştırarak kızartın.
4. Pişen etlerin içine soğanlı mantarı katın. Yeterince tuz, biber ve hardal sosu koyup üzerine kapalı olarak kısık ateşte üç dakika pişirin.
5. Etleri sıcak bir servis tabağına alın. Tavada kalan sosa azar azar kremayı katın ve kaynama derecesine gelince de etlerle karıştırın. Eti soğutmadan servis yapın.
WrAtBoY çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla


Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 7 (0 üye ve 7 misafir)
 

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yumurta Yemekleri styla45 Yemek Tarifleri 33 04-30-2010 02:06 AM
Sebze yemekleri F.S.Mehmet1453 Yemek Tarifleri 2 07-24-2009 10:25 AM
Tavuk Yemekleri Nǿ ŦΞДЯ™ Yemek Tarifleri 191 02-15-2008 06:01 PM
Yumurta Yemekleri Nǿ ŦΞДЯ™ Eskiler (Arşiv) 44 07-21-2007 09:09 AM
Av yemekleri Bostandere Eskiler (Arşiv) 0 12-22-2006 01:27 PM

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:42 AM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.