![]() |
|
Yemek Tarifleri En İyi En Güzel Yemekler,İçecekler ve Dahası. |
|
Konu Araçları | Görünüm Modları |
![]() |
#11 |
Forum Demirbaşı
![]() Üyelik Tarihi: Jan 2007
Konum: İstanbul
Yaş: 31
Mesajlar: 5,860
Teşekkür Etme: 70 Thanked 42 Times in 30 Posts
Üye No: 26495
İtibar Gücü: 2546
Rep Puanı : 2488
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Erkek
|
![]() Salçalı Biftek
__________________________________________________ ______________________________________ Gereçler: 1 kg sığır bifteği ( kontrfile kısmı) 3-4 yemek kaşığı yemeklik margarin 1 orta boy havuç 1 büyük soğan 1-2 sap kereviz 1-2 adet maydanoz kökü 2 diş sarmısak 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı kırmızıbiber 1 çay kaşığı tane karabiber Tuz 1 adet domates veya 1 tatlı kaşığı salça 1 yemek kaşığı un 1/ 2 bardak kırmızı şarap ( isteğe bağlı) Yapılışı: 1. Eti, birer kişilik parçalara kestitip yarım parmak inceliğinde ezdirin. 2. Biftekleri kızgın yağa atıp 7-8 dakika arayla çevirerek kızartın. 3. Sebzeleri küçük parçalar halinde doğrayın. Domates ve sarmısak dışında diğer sebzeleri tavada 15 dakika kavurun. Suyla ezilmiş salçayı ya da doğranmış domatesi, ezilmiş sarmısağı, sonra da unu katıp 2-3 dakika kavurun ve etlerin üzerine boşaltın. 4. Yeterince sıcak su, kırmızı şarap, kırmızı biber ve tuz koyup kısık ateşte etler yumuşayana dek pişirin. 5. Etleri uygun bir tabağa alın. Kalan salçayı süzgeçten geçirerek üzerine boşaltın. Buhar patates, bezelye ve erişte garnitürüyle servis yapın
__________________
|
![]() |
![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 3 (0 üye ve 3 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yumurta Yemekleri | styla45 | Yemek Tarifleri | 33 | 04-30-2010 02:06 AM |
Sebze yemekleri | F.S.Mehmet1453 | Yemek Tarifleri | 2 | 07-24-2009 10:25 AM |
Tavuk Yemekleri | Nǿ ŦΞДЯ™ | Yemek Tarifleri | 191 | 02-15-2008 06:01 PM |
Yumurta Yemekleri | Nǿ ŦΞДЯ™ | Eskiler (Arşiv) | 44 | 07-21-2007 09:09 AM |
Av yemekleri | Bostandere | Eskiler (Arşiv) | 0 | 12-22-2006 01:27 PM |