![]() |
![]() |
#1 |
Geçerken Uğradım
![]() Üyelik Tarihi: Nov 2005
Teşekkür Etme: 5 Thanked 18 Times in 14 Posts
Üye No: 3319
İtibar Gücü: 1457
Rep Puanı : 910
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() > >İyi ve Kötü
> > > >Leonardo da Vinci 'Son Aksam Yemeği' isimli resmini yapmayı düşündüğünde > >büyük bir güçlükle > >karşılaştı... İyi'yi İsa'nın bedeninde, Kötü'yü de İsa'nın arkadaşı olan ve > >son akşam yemeğinde ona ihanet > >etmeye karar veren Yahuda'nın bedeninde tasvir etmek zorundaydı... > > > > > > > > > >Resmi yarım bırakarak bu iki kişiye model olarak > >kullanabileceği birilerini aramaya başladı. Bir gün bir koronun verdiği > >konser sırasında,korodakilerden birinin İsa tasvirine çok uyduğunu fark > >etti. Onu poz vermesi için atölyesine davet etti, sayısız taslak ve eskiz > >çizdi. > > > >Aradan 3 yıl geçti. 'Son Akşam Yemeği' neredeyse tamamlanmıştı,ancak > >Leonardo da Vinci henüz Yahuda için > >kullanacağı modeli bulamamıştı.... > > > > > > > >Leonardo'nun çalıştığı kilisenin kardinali, resmi bir an önce bitirmesi > >için ressamı sıkıştırmaya başladı. > > > >Günlerce aradıktan sonra Leonardo vaktinden önce yaşlanmış genç bir adam > >buldu. Paçavralar içindeki bu adam sarhoşluktan kendinden geçmiş bir > >durumda kaldırım kenarına yığılmıştı. > > > >Leonardo yardımcılarına adamı güçlükle de olsa kiliseye taşımalarını > >söyledi çünkü artık taslak çizecek zamanı kalmamıştı. > > > >Kiliseye varınca yardımcılar adamı ayağa diktiler. Zavallı,başına gelenleri > >anlamamıştı.Leonardo adamın yüzünde görülen inançsızlığı, günahı, > >bencilliği resme geçiriyordu... > > > > > > > >Leonardo işini bitirdiğinde, o zamana kadar > >sarhoşluğun etkisinden kurtulmuş olan berduş gözlerini açtı ve bu harika > >duvar resmini gördü.Şaşkınlık ve hüzün dolu bir sesle şöyle dedi:'Ben bu > >resmi daha önce gördüm...' > > > >'Ne zaman?' diye sordu Leonardo da Vinci, o da şaşırmıştı. > > > >'Üç yıl önce' dedi adam.. > >'Elimde avucumda olanı kaybetmeden önce. O sıralarda bir koroda şarkı > >söylüyordum, pek çok hayalim > >vardı, bir ressam beni İsa'nın yüzü için modellik yapmak üzere davet > >etmişti...' > > > > > > > >İyi ve Kötü'nün yüzü aynıdır... > >Her şey insanın yoluna ne zaman çıktıklarına bağlıdır... > > > >Paulo Coelho > > > > > > > >("Şeytan ve Genç Kadın"dan) > >
![]() |
#2 |
ÇaKaL Üye
![]() Üyelik Tarihi: Aug 2007
Teşekkür Etme: 61 Thanked 46 Times in 23 Posts
Üye No: 43997
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : -1404
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet : Bayan
|
![]() Konu içinizi dökün bölümünden edebiyat bölümüne taşınmıştır.
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Bir iyi,bir kötü | кσмüηιѕт | Komik Fıkralar | 0 | 05-25-2010 09:45 PM |
Kötü haber | slipknot | Eskiler (Arşiv) | 0 | 01-10-2009 03:13 PM |