![]() |
![]() |
#1 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jul 2006
Teşekkür Etme: 304 Thanked 473 Times in 172 Posts
Üye No: 16437
İtibar Gücü: 1773
Rep Puanı : 23871
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() A L I N T I D I R
Yıl 1915, Yer Çanakkale-Kocadere Bayırı >> >>O zamandan bu zamana hangi ozelliklerini kaybetti ve ısrarla >>kaybettirilmeye devam ediyor da bu hale geldi bu millet düşünmek gerek... >> >>Kocadere köyünde büyük bi sargı yeri kuruluyor. Kimi Urfalı , kimi >>Bosnalı , Kimi Adıyamanlı , >>Kimi Gürünlü, Kimi Halepli >> >>çok sayıda yaralı getiriliyor... >> >>Bunlardan biri Lapsekinin Beybaş Köyündendir ve yarası oldukça ağırdır. >>Zor nefes alıp vermektedir. Alçalıp yükselen göğsünü biraz daha tutabilmek >>için komutanının elbisesine yapışır. Nefes alıp vermesi oldukça zorlaşır >>ama tane tane kelimeler dökülür dudaklarından. "Ölme ihtimalim çok >>fazla... Ben bir pusula yazdım... Arkadaşıma ulaştırın..." Tekrar derin >>nefes alıp, defalarca yutkunur: "Ben...Ben köylüm Lapseki'li İbrahim >>Onbaşından 1 Mecit borç aldıydım... Kendisini göremedim. Belki ölürüm. >>Ölürsem söyleyin hakkını helal etsin" >> >>"Sen merak etme evladım" der Komutanı, >>kanıyla kırmızıya boyanmış alnını eliyle okşar. >> >>Ve az sonra komutanının kollarında şehit olur ve son sözüde "söyleyin >>hakkını helal etsin" olur... >> >>Aradan fazla zaman geçmez. Oraya sürekli yaralılar getiriliyor. Bunlardan >>çoğu daha sargı yerine ulaştırılmadan şehit düşüyor. Şehitlerin üzerinden >>çıkan eşyalar, künyeler komutana ulaştırılıyor. İşte yine bir künye ve >>yine bir pusula. Komutan göz yaşlarını silmeye daha fırsat bulamamıştır. >>Pusulayı açar, hıçkırarak okur ve olduğu yere yığılır kalır. Ellerini >>yüzüne kapatır, ne titremesine nede göz yaşlarına engel olamaz... >> >>>PUSULADAKİ NOT: >> >>"Ben Beybaş Köyünden arkadaşım Halil'e 1 mecit borç verdiydim. >>Kendisi beni göremedi. Biraz sonra taarruza kalkacağız. Belki ben dönemem. >>Arkadaşıma söyleyin ben hakkımı helal ettim." >> >>>Siz bu olayın neresindesiniz? >>
![]() |
#2 |
Daimi Üye
![]() Üyelik Tarihi: Jun 2006
Teşekkür Etme: 197 Thanked 367 Times in 210 Posts
Üye No: 15559
İtibar Gücü: 1756
Rep Puanı : 18330
Rep Derecesi :
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cinsiyet :
|
![]() kanka gerçekten ibret verici bir durum....
oldukça etkileyici bir durum ve ibret alınması gerekiyor... biz bunun neresindeyiz bilemem..allah sonumuzu hayırlı eylesin.. bu güzel paylaşımın için ayrıca canı yürekten teşekkür edeim kanka...
![]() ![]() |
Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Çanakkale tarihim, Çanakkale destanım. | GooD aNd EvıL | Eskiler (Arşiv) | 0 | 05-06-2008 09:57 PM |
hikaye | KoJiRo | Eskiler (Arşiv) | 0 | 10-17-2007 07:13 PM |
Göz Yaşartacak Bir Resim Çanakkale Savaşından | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 8 | 01-08-2007 02:26 PM |
Çanakkale savaşından başlayan 91 yıllık bir hikaye | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 2 | 10-08-2006 07:18 PM |
Çanakkale: Çanakkale Açık Cezaevinden Firar Eden Şahıs Yakalandı[21.07.2006 21:01:00] | CaKaLBoT | Eskiler (Arşiv) | 0 | 07-21-2006 09:09 PM |