www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee  

Geri Git   www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee > Forum > Eskiler (Arşiv)

Eskiler (Arşiv) Eski konular

CevaplaCevapla

Konu Araçları Görünüm Modları
Old 12-23-2006, 12:31 PM   #1
Stinq
ÇaKaL Üye

Stinq Kullanıcısının Avatarı

Teşekkür Etme: 132
Üye No: 6800
İtibar Gücü: 2069
Rep Puanı : 40766
Rep Derecesi : Stinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond reputeStinq has a reputation beyond repute
Varsayılan Adım Adım Active Directory Kurulumu

Bu sitede bugünden itibaren çalıştığım şirketteki Active Directory, Masaüstü Kurulumları (Desktop Deployment), Klonlama, Group Policy projelerim ve sertifikasyon hakkında toparlayabildiklerimi yazacağım. Umarım notlarım birilerine faydalı olur. Katkıda bulunmak isteyenlerle her zaman görüşmek isterim. Yorum ve önerisi olanlara ve katılanlara şimdiden teşekkürler.

ACTIVE DIRECTORY KURULUMU

Acitve Directory kurmak için gerekli olan şartlar;
- Üzerinde Windows Server 2000 ya da 2003 yüklü olan bir bilgisayar.
- Statik IP
- NTFS dosya sistemi ile formatlanmış bir partition.
- DNS

Bu şartları yerine getirdikten sonra Active Directory kurulumu için aşağıdaki adımlar izlenir.

Active Directory kurulacağı bilgisayara yönetici hesabı ile logon olalım ve Start/Run bölümünde open kısmına dcpromo komutunu
Kurulumu answer file ile yapmak için dcpromo /answer:answerfile komutunu
Yedeği alınan DC de AD, Application Directory Partition ile oluşturulmuşsa, yedeğin yeni bir DC ye kopyalanması mümkün olmadığından dcpromo /adv komutunu yazarak Ok düğmesine basalım.

Böylece Active Directory kurulum sihirbazı başlatılır.

Welcome to Active Directory Installation Wizard bölümünde next düğmesine basılarak sonraki aşamaya geçelim.

Operating System Compability bölümünde, Next düğmesine basalım.

Domain Controller Type bölümünde:

Domain controller for a new domain:
Yeni bir domain kurulumu yapılacaksa bu seçenek işaretlenir.

Additional domain controller for an existing domain:
Var olan bir domain`e ek DC kurulumu yapılacaksa seçenek işaretlenir.

Yeni bir domain kurulumu yapacağımız için Domain controller for a new domain seçeneğini seçerek ilerliyoruz.

Create New Domain:

Bu bölümde

Domain in a new forest :
Yeni bir forest yapısı başlatılacaksa, yani ilk defa domain kurulacaksa bu seçenek işaretlenir.

Child Domain in an existing domain tree :
Varolan domain`e child domain eklenecekse bu seçenek işaretlenir.

Domain tree in an existing forest:
Varolan tree yapısına yeni bir tree eklenecekse bu seçenek işaretlenmelidir.

Forest`daki ilk domain kurulumunu yapacağımız için Domain in a new forest seçeneğini seçerek ilerliyoruz.

New Domain Name bölümünde Full DNS name for new domain kısmına domain`mizin DNS adını yazarak Next düğmesine basıyoruz.

NetBIOS Domain Name bölümünde Domain NetBIOS name kısımına kurulan domain için önerilen NetBIOS adını kabl ederek Next düğmesine basalım.

Database and Log Folders bölümünde Active Directory veritabanının ve log dosyalarının tutulacağı yer belirlendikten sonra Next düğmesine basarak ilerleyelim.(Eğer değişiklik yapılmazsa varsayılan olara C:\WINDOWS\NTDS klasörü içerisinde tutulur)

Shared System Volume bölümünde SYSVOL klasörünün tutulacağı yer belirlenir. SYSVOL klasörünün bulunacağı yer mutlaka NTFS dosya sistemi ile formatlı bir partition üzerinde olmalıdır. Next düğmesine basarak ilerleyelim.

DNS Registration Diagnostics bölümü:

I have corrected the problem : DNS server kurup zone yapılandırmasını yapıldıysa bu seçenek işaretlenir.

Install and configure the DNS Server on this computer, and set this computer to use this DNS Server as its preferred DNS Server: Active Directory kurulacak olan bilgisayar DNS server olarak yapılandırılacaksa bu seçenek işaretlenmelidir. Böylece kurulum sırasında DNS Server da kurulur ve yapılandırılır.

I will correct the problem later by configuring DNS manually :
DNS yapılandırılması kurulumdan sonra yapılacaksa bu seçenek işaretlenmelidir.

Kurulum sırasında DNS Server`ın da kurulup yapılandırılması için Install and configure the DNS Server on this computer, and set this computer to use this DNS Server as its preferred DNS Server`ı seçerek Next düğmesine basalım.

Not: DNS Server hizmetinin yüklenmesi gerektiğini belirtiysek sunucumuz DNS Server olarak da yapılandırılır. Bu durumda sihirbaz ayrıca sunucunun kullanmamasını sağlamak için denetim yapar. Kullanıyorsa Choose Connection iletişim kutusunu görürüz.

Permissions bölümünde
Permission compatible with pre-Windows 2000 server operating system: Domain`de bulunan member Serverların işletim sistemi 2000 öncesi ise bu seçenek işaretlenmelidir.

Permissions compatible only with Windows 2000 or Windows Server 2003 operating system :
Domain`de bulunan member Serverların işletim sistemi 2000veya 2003 server ise bu seçenek işaretlenmelidir.

Permissions compatible only with Windows 2000 or Windows Server 2003 operating system seçeneğini seçerek Next düğmesine basalım.

Directory Services Restore Mode Administrator Password bölümünde Restore Mode Password ve Confirm password kısımlarına istediğiniz bir passwordü yazabilirsiniz. ( Bu password Active Directory içerisinde değil DC`nin registery`de saklanır. Active Directory Database`ni kurtarmak için kullanılan ve gelişmiş açılış seçeneği olan Directory Services Restore Mode`da açılırken kullanılır

Summary bölümünde yaptığıklarınızın özet bilgilerini kontrol ettikten sonra Next düğmesine basarak Active Directory kurulumunu başlatalım.

Önemli Not:
Kurulum bittikten sonra Completing the Active Directory Installation Wizard bölümünde Finish düğmesine basarak işlemi sonlandırın.

Karşınıza gelen Active Directory Installation Wizard penceresinde Restart Now düğmesine basarak bilgisayarınızı yeniden başlatın.

KURULUM SONRASI GEREKLİ İLK KONTROLLER
Restart edildikten sonra Active Directory kurulumu kontrol edilmelidir.

Kontrol için yapılası gerekenler:
SystemRoot%DEbug dizininin dcpromo.log dosyasında saklanan yükleme günlüğünü incelemek gereklidir. Günlük yükleme sürecinin dizin bölümlerinin oluşturulması ve AD için registry nin alınması dahil her ayrıntıyı içermektedir.

Database and Log Folders bölümünde belirtmiş olduğumuz dizinde NTDS klasörü ve Shared System Volume belirtmiş olduğumuz dizinde SYSVOL klasörünün oluşturulup oluşturulmadığını kontrol edelim.

SYSVOL klasörünün paylaşıma açılıp açılmadığını kontrol edelim. Bunun için My Computer`a sağ tuş ile tıklayıp Manage komutunu veriyoruz. Açılan Computer Management konsolunda Shared Folders`ın yanındaki + işaretine basarak genişletelim ve Shares`e tıklayalım.

Stinq çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
Eski Bugün   #n/a 
Teşekkür Botu
Bot
bot Çevrimiçi

Giriş Tarihi: Ocak 2005
Üye No: 0
ackan (02-27-2007) bu konu için teşekkür ettiler...
bot Çevrimiçi Tesekkur botuna Rep veremezsiniz. Yinede Tesekkurler. Kurallara Aykırı Mesajı Bildir  
Old 08-29-2007, 08:54 PM   #2
djtaha
Yeni Üye

Teşekkür Etme: 0
Üye No: 44204
İtibar Gücü: 0
Rep Puanı : 10
Rep Derecesi : djtaha is on a distinguished road

saol paylaşım için
djtaha çevrimdışı   Alıntı ile Cevapla
CevaplaCevapla

Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Yayınlama Kuralları
Yeni konu açamazsınız
Cevap gönderemezsiniz
Eklenti ekleyemezsiniz
Mesajlarınızı düzenleyemezsiniz

Kodlama is Açık
Smilies are Açık
[IMG] code is Açık
HTML code is Kapalı